Ihastuttava ja tunnelmallinen.

 

 

Pappilan saleissa tilaisuutesi saa juhlavat mutta lämminhenkiset puitteet.

Tilamme muuntuvat joustavasti erikokoisten ryhmien tarpeisiin

ja tarjoilut räätälöidään toiveidenne mukaan.

Syys- ja talvikaudella olemme avoinna tilauksesta!

IMG_0676.jpg
IMG_0594.jpg
kukkaamppeli.jpg
sivukuva

Historia

Huittisten Iso Pappila valmistui Loimijoen rantaan 1826 kirkkoherran virka-asunnoksi. Virkatalona se palveli aina vuoteen 1966 saakka, jolloin kirkkoherranvirasto siirrettiin seurakuntatalon yhteyteen ja lähemmäs keskustaa. Kulta-aikaansa pappila eli 1900-luvun alun molemmin puolin jolloin sitä hallinnoi saman pappissuvun jälkeläisiä kolmessa polvessa. Tila oli pitäjän suurimpia ja sen vaikutukset seudun kulttuurielämään merkittävät.
 
Virkakäytön loputtua vanha pappila uinui vuosia lähes unohdettuna jokirannassaan. Vuokraaminen huonekaluliikkeen käyttöön pelasti talon rakenteet rapistumiselta. Liikkeen muutettua uusiin tiloihin pari vuosikymmentä myöhemmin, pappilaan suunniteltiin pappilaelämää esittelevän museokeskuksen perustamista sen hyvin säilyneisiin saleihin. Museota Pappilaan ei kuitenkaan tullut.
 
Taiteilija, muotoilija Markku Piri osti Pappilan v. 2001 ja alkoi kunnostaa sitä yksityiskodikseen ja kulttuurikeskukseksi. Mittava remontti ja kunnostus toteutettiin perinteisin tekniikoin ja vanhan arvotalon luonnetta kunnioittaen.
 
Keväällä 2012 Pappilan isäntä vaihtui emännäksi. Wanhan Pappilan tunnelma lumosi nykyisen omistajan Hanna Koivuniemen ja ovet avattiin jälleen yleisölle. Alusta asti ajatuksena on ollut pitää Wanhan Pappilan ovet avoinna ja kynnys matalana paikkakuntalaisten ja matkustavaisten tulla ja viihtyä, ottaa paikkansa Pappilan pöydän äärestä.
 
Pappilalla on historiansa, mutta sen tarina jatkuu tuoreena tässä päivässä.
facebook

HUITTISTEN WANHA PAPPILA
Pappilankatu 13, 32700 HUITTINEN
Puh. 050 555 5785
info@huittistenwanhapappila.fi